Nieuwe bezems vegen schoon

Vanochtend zat ik op mijn werkplekje, toen de schoonmaakster langs kwam om te vegen. Haar bezem zat nog in plastic verpakt. Ik keek het zo even aan, en vroeg me af of er een reden voor was. Hij leek me toch echt beter vegen zonder de verpakking. Dus ik vroeg aan mijn Chinese collega: waarom veegt zij met een bezem met plastic er om? Hij kijkt me aan en zegt, geen idee. Hij roept de schoonmaakster en vraagt het haar. Ze zegt, oh, ja zo stond ie in de kast. Moet dat er af dan? Een andere Chinees keek op en zei, oh ja ik vond het ook al raar, maar ik dacht het zal wel zo horen…

Chinezen…

This entry was posted in China. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.