Over Step the Mind

‘Step the mind’ zag ik staan op de vloer van mijn favoriete thee-restaurant in China, Chamate (of yi-cha-yi-zuo in het Chinees). Een mooi voorbeeld van Chinglish, Chinees-Engels.

Maar ik vond het ook wel wat filosofisch hebben. Step the mind, zet de stappen die je in je hoofd hebt, leef je droom. Of juist, durf dat brein te triggeren. Durf te denken. Durf je af te vragen. Draai eens wat om: kijk niet waar je loopt, maar loop waar je kijkt. Volg je (onbewuste) interesses.

Dat is wat ik in dit weblog wil doen: mijn filosofische kijk op de wereld geven. Hardop vraag ik mij af: waarom zijn de dingen zoals ze zijn? Niet alleen verbaas(de) ik mij regelmatig in het Verre Oosten (China, Thailand, Japan), ook in Nederland kan ik me verwonderen.

Na een highschool uitwisselingsjaar in Thailand met AFS heb ik Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in Shanghai, en mijn afstudeerproject ‘A support tool for the Chinese village doctor’ gedaan. Momenteel woon ik in Amsterdam en werk ik als freelance functioneel ontwerper / informatie-analist / projectmanager in de IT (meer daarover op http://www.pickmybrain.eu). Hierbij richt ik me vooral op IT outsourcing in het buitenland (offshoring). In mijn vrije tijd verdiep ik me in cultuur, taalwetenschap, vreemde talen en filosofie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.